نحوه انتخاب هدفون با اشکال مختلف
چه مطالعه باشد چه، کار، گوش دادن به موسیقی یا تماشای ویدیو، این روزها همه از هدفون استفاده میکنند، نه تنها برای راحتی، بلکه برای یک تجربه شنیداری فراگیرتر. انواع مختلفی از هدفون در بازار وجود دارد که می توان به ایرکاپ، داخل گوش، نیمه داخلی گوش، بند گردنی، قلاب گوش و اخیراً سبک گیره گوش مورد توجه قرار گرفت.
نحوه انتخاب
برای کمک به درک بهتر آنها و انتخاب بهتر، ما برخی از مزایا و معایب سبک های هدفون محبوب فعلی را که در بالا اشاره شد، در ادامه معرفی میکنیم:
- Earcup
شکی نیست که هدفون ایرکاپ بهترین کیفیت صدا را دارد و مجهز به Soundstage بزرگ، جداکننده بالا و انرژی زیادی دارند که به ما امکان می دهد در موسیقی غوطه ور شویم.
با این حال، اگرچه دارای اثر عایق صوتی خوبی است، اما به دلیل اندازه آن، پوشیدن آن برای مدت طولانی می تواند به دلیل احساس گرفتگی و عرق کردن، یا خستگی سر ناراحت کننده باشد، حمل آن هنگام بیرون رفتن هم راحت نیست.
این گوشی برای افرادی مناسب است که برای مدت کوتاهی در مکان های ثابت مانند خانه یا محل کار بخواهند از آن استفاده کنند یا افرادی که به کیفیت صدا بالایی نیاز دارند اما نسبت به سایر هدفونها قابلیت حمل کمتری دارند.
- In-Ear
یکی از بزرگترین مزیت های هدفون داخل گوشی، طراحی جمع و جور و قابل حمل آن است. این نوع از هدفونها می توانند فضای زیادی را برای افرادی که اغلب در حال حرکت هستند ذخیره کنند.
در مقایسه با هدفون های earcup، هدفون های داخل گوشی صدای کمی ضعیفتری دارند. با این حال، اکنون بسیاری از هدفونهای داخل گوشی دارای قابلیت حذف نویز فعال هستند که امکان تجربه شنیداری فراگیر را در محیطی آرام فراهم میکند. به نوعی، هدفون های داخل گوش جایگزین قابل حمل تری برای هدفون های earcup شده اند. هدفونهای سری FreeBuds 5i و FreeBuds Pro 3 در این دسته قرار میگیرند.
با این حال، این هدفون برای استفاده طولانی مدت مناسب نیست و برخی از افراد ممکن است ناراحتی یا تورم کانال گوش را تجربه کنند.
هدفون های داخل گوش برای فعالیت های در فضای باز و برای کسانی که نیازی به استفاده طولانی مدت از آن ندارند، مناسب هستند. افرادی که گوش های حساس دارند باید محتاط باشند.
- Semi-in-ear
هدفونهای نیمه داخل گوشی از مزایای سبک وزن و قابلیت حمل مشابه با هدفونهای داخل گوشی برخوردار هستند. به دلیل ظاهری که دارند، استفاده از آنها راحتتر از هدفون های داخل گوش است. با این حال، کیفیت صدا و اثر کاهش نویز آنها به طور کلی ضعیفتر از ایرکاپ و هدفون داخل گوش است. از این سری هدفونها میتوان به هندزفری FreeBuds 5 هوآوی اشاره کرد.
با این حال، بسیاری از هدفون های نیمه گوش اکنون دارای عملکرد حذف نویز فعال هستند. اگر از آنها در مکان های پر سر و صدا استفاده نمیکنید، استفاده از یک هدفون نیمه در گوش راحت می تواند انتخاب بسیار خوبی باشد زیرا می توان آن را برای مدت طولانی تری استفاده کرد.
- هدفونهای گردنی
این نوع هدفون بیشتر برای استفاده در هنگام ورزش مناسب است. طراحی بند گردن تضمین میکند که بادزهای هدفون حتی در صورت جدا شدن در حین ورزش روی زمین نمی افتند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که آنها را از روی شانه های خود بردارید و دوباره داخل گوش قرار دهید. هدفونهای سری فریلیس هوآوی مانند Freelace Lite در این گروه قرار میگیرند.
- Ear Hook
هدفون های قلاب گوش در هنگام استفاده محکم تر از هدفون های In-ear و Semi-in-ear هستند اما صدای ضعیف تری دارند. آنها به اندازه هدفون های Semi-in-ear راحت نیستند و از نظر زیبایی کمتر دلپذیر هستند.
این نوع هدفون نسبت هزینه و عملکرد نسبتاً پایینی دارد و کمترین سبک هدفون توصیه شده در میان هدفون های رایج است.
- Ear Clip
به عنوان یک نوع هدفون نوظهور، هدفون های گیره گوش با شیک بودن، راحتی و سالم بودن مشخص میشوند. طراحی منحصربهفرد آنها امکان پوشیدن طولانیمدت را فراهم میکند و به کاربران اجازه میدهد تا صداهای محیطی بیرونی را در حین گوش دادن درک کنند، و آنها را برای رفت و آمد و استفاده روزانه ایمنتر و مناسبتر میکند. طراحی بیرونی آنها را پایدارتر و برای استفاده در هنگام ورزش مناسب تر می کند. به لطف ظاهر منحصربفرد آنها، بسیاری از افراد از صدای گیره گوش به عنوان لوازم جانبی روزانه استفاده می کنند. جدیدترین هدفون معرفی شده توسط هوآوی یعنی هوآوی Free Clip در این دسته قرار میگیرد.
با این حال، به دلیل عملکرد ایمنی آن، اثر عایق صوتی آن نسبت به هدست earcup پایین تر است.
به طور خلاصه، هر یک از سبک های هدفون فوق دارای مزایا و معایب خود هستند. برای استفاده روزانه، هدفون های گیره گوش نسبت هزینه به عملکرد بالاتری دارند. آنها شیک، راحت، ایمن و سالم هستند و امکان استفاده طولانی مدت و حتی به عنوان لوازم جانبی برای لباس های روزانه را فراهم می کنند.